Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018

" ROCKET MAN "  O Ronnie O' Sullivan , δεν είναι απλά μια άλλη μια snooker - ιδιοφυϊα.....μεταξύ των υπολοίπων ιερών τεράτων του συγκεκριμένου σπορ....

 Το τεράστιο βιογραφικό του , το οποίο πέραν των τροπαίων , των centuries και των εντυπωσιακών του παραστάσεων πάνω στο πράσινο τραπέζι , διανθίζεται από πολλά προσωπικά "χαντάκια" , οικογενειακά δράματα , καταθλίψεις , εξαρτήσεις και αδιέξοδα , θα μπορούσε άνετα να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τον Pete Townshed , μόνο που αυτή τη φορά η μουσική του όπερα δεν θα είχε τον τίτλο "Tommy" , αλλά "Ronnie".

  Mικρές διαφορές δηλαδή, ανάμεσα  σε δυο δισύλλαβα ονόματα , με πορείες σχεδόν παράλληλες και κοινό  διακρότημα .

  Ο "Cue- Ball Wizzard" , αυτή τη φορά , δεν θα ήταν τυφλός .

  Θα είχε τα αντανακλαστικά του Noel Gallagher , την ευαισθησία του Ray Davies και την τρέλα του Keith Moon.

  Και πως θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά ?

  Όταν ένας έφηβος , μόλις στα 17 του ,στέφεται ο νεαρότερος πρωταθλητής στο Μεγάλο Νησί και για να μοιραστεί τη χαρά  με τον μπαμπά του , αναγκάζεται  να τον επισκεφτεί στη φυλακή , όπου εξέτιε την ποινή του για φόνο , ήταν σχεδόν σίγουρο , ότι αυτό το αγόρι , δεν θα είχε μια μονότονη -βαρετή ζωή.

  Το παρατσούκλι "Rocket-Man" , ταιριάζει μοναδικά , όχι μόνο με τον εκρηκτικό τρόπο παιχνιδιού του , αλλά και με πολλές απ'τις σκοτεινές κι ευαίσθητες πτυχές του χαρακτήρα του , ακριβώς όπως ακούγεται στην εξομολογητική μελωδία των E.John/B.Taupin.

O Steve Hendry , ένας απ'τους θρύλους (για πολλούς ο καλύτερος) του Snooker , παραδέχτηκε κάποτε σε σχετική ερώτηση που του έγινε , ότι "...ναι , αν ρωτάτε εμένα , ο Ronnie είναι ο καλύτερος όλων των εποχών , άσχετα με το ranking στην παγκόσμια κατάταξη τα τελευταία χρόνια..."

Είναι πάντως αξιομνημόνευτο , ότι στην παγκόσμια ιστορία κι όχι μόνο των σπορ , αλλά γενικότερα , εκεί που τα νούμερα , τα ρεκόρ ,οι στατιστικές , αλλά ακόμα κι αυτή η ίδια η κοινή λογική , αδυνατούν να ερμηνεύσουν τα γεγονότα και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο αυτά γίνονται , τότε όλοι καταφεύγουν στο ανεπιτήδευτο -ωμό ταλέντο και την τεράστια προσωπικότητα , προκειμένου να βρουν παρηγοριά και εξηγήσεις.

Κι ο Ronnie δεν είναι απλά μια μεγάλη και σπάνια προσωπικότητα ...

Η "Ρουκέτα" , ήταν και θα παραμείνει ένας ατόφιος STAR , μεγάλης εμβέλειας, που θ'ακτινοβολεί κυρίως ΑΛΗΘΕΙΑ ....όσο κι η γνωστή , αλλά πάντα συγκινητική ιαχή "Go Ronnie" , που ακούγεται σχεδόν κάθε φορά που σηκώνεται για να πάρει θέση σε κάποια απ'τις γωνίες του τραπεζιού.

Ο μπαμπάς βγήκε απ'τη φυλακή ύστερα από 18 χρόνια και διατηρεί μαζί  με τη μαμά ένα sex-string-shop κάπου στο Essex...Δεν υπάρχουν σχόλια: