Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

List Like An Egyptian












H χρονιά, μουσικά έχει σχεδόν τελειώσει.
Κι επειδή σε λιγότερο από 10 ημέρες θα ξεκινήσει η παραδοσιακή ανάρτηση της λίστας, με τα 20 καλύτερα albums του 2010, αποφάσισα να κάνω μια βόλτα μέχρι τις Πυραμίδες, μήπως και καταφέρω τελικά να βάλω σε τάξη, ένα εντελώς χαοτικό Τop 20, μιας μουσικά, μετριότατης χρονιάς, που κατά την γνώμη μου θ'αφήσει ελάχιστα αξιόλογα πράγματα πίσω.
Η δουλειά είναι "βρώμικη", αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει, και είναι τουλάχιστον παρήγορο, πως ακόμα και σε τέτοιους "δύσκολους" από πολλές απόψεις καιρούς για όλους μας, ο master gone4sure, και καμιά ογδονταριά ακόμα bloggers, σπαζοκεφαλιάζουν, για κάτι που φαντάζει στις μέρες μας τόσο πολυτελές, αλλά ταυτόχρονα τόσο αναγκαίο για κάποιους, και τόσο ζωτικό, όπως είναι η μουσική.
Η λίστα και αυτή τη χρονιά, όπως και όλες μου οι προηγούμενες λίστες, φτιάχνονται καθαρά με γνώμονα τί άρεσε σ'εμένα,τί άκουσα πιο πολλές φορές, και τί απόλαυσα περισσότερο.
Αυτές είναι απαραίτητες διευκρινήσεις για newbies.
Eπίσης να πω, ότι φέτος μέσα στα καλύτερα 20, υπάρχουν 2 l.p με διασκευές, ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει κατά την γνώμη μου πως η pop-rock μουσική έχει σχεδόν ολοκληρώσει τον κύκλο της και απλά ανακυκλώνεται, άλλοτε όμορφα κι έξυπνα, κι άλλοτε άστοχα κι εκνευριστικά.
Για το Νο 1 δεν προβληματίστηκα ιδιαίτερα(δυστυχώς), καθώς το θεωρώ πραγματικά μία απ'τις καλύτερες δουλειές που έχουν γίνει τα τελευταία 10 χρόνια, και κυριολεκτικά το έλιωσα το cd.
Tα άλλα, τα σκέφτηκα πολύ, κι όχι μόνο κάτω απ'την πυραμίδα του Χεφρήνου.
Γενικώς.....
Είθε το πνεύμα της επιβλητικής Σφίγγας,ο αλάβαστρος,ο ατελείωτος Νείλος,και η χρυσή άμμος της ερήμου ν'αποδειχτούν καταλυτικά βοηθήματα, και να μην με ρίξουν σε καμία μουσική σαρκοφάγο.
Εξάλλου,ένα ξηρό κλίμα ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.
Την ύπουλη υγρασία να φοβάστε....
Ο Nick Kershaw πάντως, είναι εκεί, όποτε τον χρειάζομαι και με καλμάρει σαν στοργική μητριά.
Το λατρεύω αυτό το τραγούδι ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια: