Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Double Dare ! Brian Eno - Music For Films [1978]




Format : cd x 2 [ 1 digitaly remastered]
Cause : Can't remember ....


Aτμοσφαιρική , electro , αναπαράσταση εικόνων , που ο Eno , θέλησε να ονομάσει , "μουσική για ταινίες" .
Πιστεύω πως μόνο ο ίδιος , ξέρει να μας πει [και γι'αυτό δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά...] τί περίπου είχε στο μυαλό του , δημιουργώντας το "Music For Films" .
Tο σίγουρο είναι , πως ο καθένας μας , μπορεί να το χρησιμοποιήσει , κατά το δοκούν , επενδύοντας τις δικές του οπτικές , και όχι μόνο ,προσωπικές προσλαμβάνουσες , της καθημερινότητάς μας .
Εκεί ακριβώς , έγκειται κι όλη η καλλιτεχνική αξία του πράγματος ....
Περνώντας με το αυτοκίνητο , Κυριακή βράδυ από το κέντρο , σκεφτόμουν πως κάποιοι απ'αυτούς τους μετανάστες , που έβλεπα να περιφέρονται , τις περισσότερες φορές ανά ομάδες , στην οδό Μαινάνδρου και τους γύρω δρόμους , ίσως στα επόμενα χρόνια , συμβάλλουν , με τον δικό τους τρόπο , στο να ξεφύγει η ελληνική μουσική , απ'αυτή την τρομερή μιζέρια , των τελευταίων 20 χρόνων .....
Δεν μπορεί , όλοι τους να θέλουν να πουλάνε πρέζα , και να ζουν μια ζωή , ως μέλη κάποιας συμμορίας .....
Είμαι σχεδόν σίγουρος , πως στο άμεσο μέλλον , αυτή η βίαιη , και απότομη πρόσμιξη ηθών και διαφορετικών χρωμάτων , που τα τελευταία χρόνια βιώνει το κέντρο , θα έχει και τα θετικά της .
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στο εξωτερικό , και θέλω να πιστεύω πως στο μερίδιο που μας αναλογεί , θα εισπράξουμε κι εμείς , κάποια καλλιτεχνικά "φιλιά ζωής" , που θα αποτελέσουν μια αφορμή , για κάτι το φρέσκο .
Μια αληθινή , interracial εναλλακτικότητα , φαντάζει πιο αναγκαία από ποτέ , στην παρούσα φάση ....


Δεν υπάρχουν σχόλια: