Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Heaven is in your mind


To "Μr. Fantasy" , των Τraffic , συγκαταλέγεται κατά την γνώμη μου , μέσα στα καλύτερα debut albums όλων των εποχών .
Prog, ψυχεδέλεια , μπόλικο LSD , ο ανεπανάληπτος Steve , το "ζόρικο" φλάουτο του Wood , οι κιθάρες του Mason , και φυσικά ο φοβερός και τρομερός Jim , στα drums , συνθέτουν το απόλυτο flower-power Rock ,που δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κατανοητό , μέσα από μια εντελώς στυγνή διαδικασία , όπως το downloading.
Θα πρέπει δηλαδή κάποιος , να κουνήσει λιγάκι τον πισινό του , και να τρέξει σε κάποια απ'τις υπάρχουσες αλυσίδες καταστημάτων με cd -dvd ή σε κάποιο μαγαζί με μεταχειρισμένα βινύλια , και να το αγοράσει.
Μόνο έτσι θα μπορέσει να πάρει έστω μια τζούρα , απ'την χαοτική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο "Mr. Fantasy" , να καταλάβει τί περίπου γινόταν όταν κυκλοφορούσε ο συγκεκριμένος δίσκος , [δηλ.πριν από περίπου 42 χρόνια..] , και να νιώσει πόσο μπροστά ήταν οι Traffic , και ο ήχος που παρήγαγαν για την εποχή τους .
Έτσι είναι .
Δηλαδή , οι Decemberists , για παράδειγμα , ή οι Arctic Monkees , είναι συγκροτήματα που αν κάποιος κάνει download τα album τους , έχει την δυνατότητα να καταλάβει πολύ περισσότερα πράγματα , σε αντίθεση με περιπτώσεις group , σαν αυτή των Traffic , ή των Three Dog Night ή των Cream , ή των Procol Harum κ.α.
Τί είδους download μπορεί να γίνει , ας πούμε στο "Metal Box" των Public Image L.T.D ?
Eκτός κι αν είμαι εγώ τόσο πίσω , και αγνοώ πως η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ , που εκτός από kb. , είναι δυνατή και η μεταφορά άλλων δεδομένων , όπως π.χ ένα στρογγυλό μεταλλικό κουτί.
Γίνονται τώρα αυτά ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: