Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

THE BEST ALBUMS 2011 No4:Jay-Z & Kanye West-Watch The Throne













Μπορεί ο Drake να επιστράτευσε φέτος, μέχρι και τη "μαγική" φυσαρμόνικα του Stevie Wonder,("Doing It Wrong") στο album του "Take Care" , αλλά το φαντασμαγορικό-υπερηχητικό, "Watch The Throne", είναι για μένα με τεράστια διαφορά ,ο καλύτερος δίσκος στο είδος του, για το 2011.
Επιβλητική υπερπαραγωγή και τεράστιο τουπέ επίδειξης δύναμης, που στην προκειμένη περίπτωση δεν μ'ενοχλούν καθόλου, γιατί οι Κanye West & Jay-z, γνωρίζουν τέλεια τους κανόνες του παιχνιδιού,τα υποστηρίζουν και τα δικαιολογούν απόλυτα, μέχρι τελευταίας ράβδου χρυσού !
Το "Watch The Throne" είναι ένα απότομο και παρατεταμένο "Lift Off" , με τους δύο "Μίδες" , να εναλλάσονται τα κουπλέ πάνω στα "samples", με συντονισμό και ακρίβεια κοριτσιών συγχρονισμένης κολύμβησης.
Η εμφάνιση της Beyonce, είναι το λιγότερο αυτοκρατορική, ο Frank Ocean αποκάλυψη, και αν μου ζητούσαν να φτιάξω ένα μεγάλο video clip , για την παρουσίαση του δίσκου, θα διάλεγα εικόνες από το έπος του John Huston, "The Man Who Would Be King", με τους Michael Caine & Sean Connery.
Έφτασα αισίως τα 35, για να μάθω πώς ακούγεται ο Kipling !

20.R.E.M-Collapse Into Now
19.Paul Simon-So Beautiful Or So What
18.T.V On The Radio-Nine Types Of Light
17.Tom Waits-Bad As Me
16.Magazine-No Thyself
15.Kate Bush-Director's Cut
14.James Blake-James Blake
13.Adele-21
12.Lykke Li-Wounded Rhymes
11.Arctic Monkeys-Suck It And See
10.The Go!Team-Rolling Blackouts
9.Foo Fighters-Wasting Light
8.Atlas Sound-Parallax
7.Tapes'n'Tapes-Outside
6.The Kills-Blood Pressures
5.Fleet Foxes-Helplessness Blues

Δεν υπάρχουν σχόλια: