Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ι've been feeling foolish...you should try it.

O Λωτός, (παρ'ότι οι ανθοκομικές μου γνώσεις είναι ανάλογες με τις αντίστοιχες μουσικές, της Ναταλίας Γερμανού) έμαθα ότι συμβολίζει την αγνότητα που αναδύεται μέσα από λασπώδη νερά και βάλτους και πραγματικά βλέποντας εικόνες όπως η παραπάνω φώτο, το μυαλό πάει κατευθείαν εκεί που πρέπει.
Ένα ψιλόλιγνο και φαινομενικά εξαιρετικά ευάλωτο πράγμα, ξεπηδάει κυριολεκτικά μέσα απ'το βούρκο και δίνει την πραγματικά όμορφη διάσταση του περήφανου-fragile, ακόμα κι αν αυτό δεν έγινε τόσο αναίμακτα, όσο μαρτυρούν τα πεντακάθαρα πέταλα του ανθού στην κορυφή.
Το "She Is Thunderstorms" των Arctic Monkeys, έρχεται και κολλάει ακριβώς εδώ, καθώς ήταν το πρώτο τραγούδι που μ'έπιασε τόσο πολύ , μετά από ένα υπερβολικά Italo-Disco καλοκαίρι και το είχα πραγματικά ανάγκη.
Ο Alex Turner, υπογράφει κατά την γνώμη μου σ'αυτό το τραγούδι, τους πιο ψυχεδελικούς στίχους της καριέρας του, που δέχομαι ότι δενβγάζουν πουθενά, αλλά ακροβατούν τόσο γοητευτικά αφαιρετικά, κάνοντας "αυτό που κάνει η νύχτα, στην ημέρα" κι αν κάνεις το λάθος να τους συνδέσεις με κάποιο πρόσωπο, (αν και δύσκολο...) είσαι χαμένος από χέρι...
Η δεύτερη και ακόμη μεγαλύτερη φθινωπορινή μου εμμονή, έχει να κάνει με τη διασκευή των LCD Soundsystem στο "Live Alone" των Franz Ferdinand(άλλη μια απόδειξη ότι ο Κapranos έχει απίστευτα μουσικά κότσια !)
Είναι απ'τις ωραιότερες και πιο ψυχωμένες διασκευές, που έχω ακούσει τα τελευταία 10 χρόνια, αφού παίρνουν ένα τραγούδι απ'τα "αζήτητα" του "Tonight" , που τόσο επιδεικτικά αγνοήθηκε από κάποιους "ειδήμονες" του κώλου, και του δίνουν τις μαύρες-νότες-ανάσες που έδιναν κάποτε τα πλήκτρα του Mike Garson, στην διαολεμένη ατμόσφαιρα του "The Heart's Filthy Lesson".
Το "Live Alone" , αξίζει να το ακούσει κάποιος, γιατί είναι ένα σπουδαίο τραγούδι και ίσως περισσότερο αληθινό απ'αυτό που μπορούμε κάποιες φορές ν'αντέξουμε.
Γι'αυτόν και για κανέναν άλλο λόγο.(ακριβώς για να "αντέξουμε")
Καλό χειμώνα σε όλους και να ξέρετε ότι το άθλιο αυτό blog, θα προσπαθήσω να το κρατήσω περισσότερο ζωντανό από κάθε άλλη χρονιά, ακόμη κι αν πολλά άλλα πράγματα τριγύρω μου διαλυθούν εντελώς ή καταρεύσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: