Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Road to Cairo - Julie Driscoll

Για την Siouxsie και τη Dusty τα είπαμε....Καιρός να πούμε και δυο λογάκια για την κυρία στην photo , που συμπληρώνει το "τρίο" των απόλυτων γυναικείων φωνών EVER σύμφωνα με την υποκειμενικότατη γνώμη, του εμπαθέστατου καθάρματος , που κρύβεται πίσω από το nickname , "depecher"...
Την ανακάλυψα πριν από 12 περίπου χρόνια , όταν την άκουσα να διασκευάζει το "This wheel's on fire" ....όπως εξάλλου έχει κάνει και η Siouxsie...Αυτή η διασκευή , ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι , για να αποφασίσω τελικά πως θα μισώ για το υπόλοιπο της συμβατικής ζωούλας μου , το υφάκι και την φωνή του "κοντού με την φυασαρμόνικα" [aka..Dylan..], και θα λατρεύω με ειδωλολατρικό πάθος τα ακροβατικά που κάνει πάνω στις οκτάβες η μαγευτική φωνάρα της Julie...
Τί κι αν υστερεί φανερά σε ρεπερτόριο έναντι πολλών άλλων ??? Τέτοιες φωνές βγαίνουν κάθε 50 χρόνια , κι αυτό δεν μπορεί να το παραβλέψει κάποιος , ΟΣΟ ΚΟΥΦΟΣ κι αν είναι !!!
"Αφήστε την λιακάδα να μπει μέσα ..." και κατανοήστε λιγάκι και τον φουκαρά τον Οδυσσέα , που αν είχε να αντισταθεί σε κελεύσματα "σειρήνων", με φωνή σαν της Julie , είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ που γύρισε στην Ιθάκη , έστω και μετά από δέκα χρόνια ταλαιπωρίας ...[τρόπος του λέγειν ...γιατί κάτι μέσα μου λέει , πως κατά βάθος καλοπέρναγε..]...Εγώ δεν θα γύριζα ΠΟΤΕ !!!
Ακολουθεί το "Road to Cairo"....γιατί η όλη ιστορία της Ιθάκης μοιάζει τουλάχιστον παροχημένη , και μ'έχει κουράσει....'Ασε που ο Όμηρος , πρέπει να ήταν τελικά μεγάλος ψεύτης ....αφού στην πραγματικότητα η Πηνελόπη "την έκανε" για άλλες πολιτείες , ο Τηλέμαχος μετέτρεψε το παλάτι σε ένα υπερπολυτελές spa , και ο 'Αργος[..πιστός σκύλος του Οδυσσέα ..]πέθανε από καλαζάρ.... Όλα τ'άλλα είναι παραμύθια της Χαλιμάς , και γράφτηκαν κυρίως για να εξυπηρετήσουν δραματουργικά , μία μπαλαφάρα , που κάποτε έπρεπε να πάρει ...ΤΕΛΟΣ !