Λοιπόν...Πάτε σεμνά στον χασάπη της γειτονιάς , και του λέτε με ήρεμο αλλά αυστηρό ύφος , να σας κάνει παϊδάκια ένα ή δύο μεγάλα -παχιά κοτόπουλα , χωρίς να σας αφαιρέσει τα κότσια , τις άκρες απ'τις φτερούγες , και προς θεού ...τον ΚΩΛΟ !!! Δεν ξέρω γιατί , αλλά πολλοί χασάπηδες , έχουν ένα "θέμα " με τον κώλο της κότας , και τον κόβουν χωρίς να ρωτήσουν τον πελάτη...Πολύ εκνευριστικό αυτό !!! Μου την δίνει στα νεύρα !! Ρώτα πρώτα ρε χριστιανέ , και μετά κατέβασε τον γαμώ-μπαλτά σου !!! Στο φινάλε , εμένα μ'αρέσει ο κώλος της κότας !! Τραβάς κάνα ζόρι ???
Τελοσπάντων , αφού φτάσετε σπίτι με τα κοτοπαϊδάκια ,ακολουθείτε τα εξής απλά βήματα...
1.Βάζετε το "Like Clockwork" των Boomtown Rats ,[για να έχετε και την αίσθηση του χρόνου] στο cd player πατώντας το repeat..Αν πάλι έχετε το "A tonic for the troops"σε βινύλιο ακόμα καλύτερα...Mέχρι να φτάσει η βελόνα στο "She's so modern" θα έχετε τελειώσει.Όποιος διανοηθεί να "βάλει χέρι" στην μουσική σας την ώρα που μαγειρεύετε ,να ξέρετε ότι ΔΕΝ θέλει το καλό σας ,οπότε τον απειλείτε λέγοντάς του ότι θα τον αφήσετε νηστικό , "στολίζοντάς " τον , και με τα απαραίτητα γαμωσταυρίδια ...Γιορτές είναι , δεν θα παρεξηγηθεί , τέτοιες άγιες μέρες...
2.Αλατοπιπερώνετε καλά τα παϊδάκια..αφού προηγουμένως τα έχετε τοποθετήσει σε 'ενα μεγάλο και βαθύ ταψί...
3.Κόβετε με ξυράφι , δύο σκελίδες σκόρδο , έτσι ώστε να πάρετε πολύ λεπτές , σχεδόν διαφανείς φέτες σκόρδου, τις οποίες τοποθετείτε εντέχνως και χωρίς βιασύνη , εντός , εκτός και επί τα αυτά , του κοτόπουλου...
4.Πασπαλίζετε κι απ'τις δύο πλευρές τα κοτοπαίδάκια με κάρυ , μέχρι να κιτρινίσουν εντελώς...
5. Στίβετε ένα μεγάλο λεμόνι ή και δύο αν σας αρέσουν πολύ τα"ξινά" , και προσθέτετε τέσσερις γεμάτες κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο...
6.Ολόκληρώστε το μαρινάρισμα , με δύο μεγάλες κουταλιές της σούπας μουστάρδα , [δεν κολλάμε τώρα αν είναι Dijon...βάλτε ό,τι υπάρχει σπίτι...ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΟΧΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ...]
Αφού έχετε κάνει όλα τα παραπάνω , βάλτε τα [..καθαρά ελπίζω..] χεράκια σας , κι ανακατέψτε τα υλικά με το κοτόπουλο , έτσι ώστε να ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΠΑΝΤΟΥ !!![..ωραίο αυτό..αλλά ταυτόχρονα risky , γιατί μπορεί να βρει ευκαιρία το μουνόπανο που δεν γουστάρει την μουσική σας να πειράξει το cd , βλέποντας σας με λερωμένα χέρια ...γι'αυτό να τον/την έχετε από κοντά...ή ακόμα καλύτερα να του/της αναθέσετε το ανακάτεμα...λέγοντας π.χ .."έλα μωρό μου , βάλε κι εσύ το χεράκι σου να νοστιμήσει πιο πολύ .." ή " ..ρε μαλάκα , θα φιλοτιμηθείς να βάλεις κάνα χέρι έδω πέρα, μη φάμε στο τέλος τ'αρχίδια μου ??" ]
Ανακατέψτε λίγο , γιατί αν το παρακάνετε θα το "κατσιάσετε" ...
Σκεπάστε με μεμβράνη το ταψί , κι αφήστε το στο ψυγείο από 3 έως 30 ώρες...
Αυτό ήτανε ...Το κοτόπουλο είναι τώρα έτοιμο να το ψήσετε στα κάρβουνα ή στο φούρνο φυσικά , προσθέτοντας αν θέλετε και πατάτες...
Στην περίπτωση που επιλεχθεί η "έυκολη" λύση του φούρνου , απλά προσθέστε ελάχιστο νεράκι , ίσα -ίσα για να μην σας κολλήσει...Εξάλλου το νεράκι θα το χρειαστούν κι οι πατάτες...
Εύκολο, νόστιμο...και καθόλου ξενέρωτο για κοτόπουλο...
Υ.Γ. Αν δεν υπάρχει μουστάρδα ή λεμόνι στο σπίτι , μην επιχειρήσετε ιμιτασιόν λύσεις γιατί το πιθανότερο θα είναι να τα κάνετε σκατά...Κι αν δεν υπάρχει το "A Tonic for the troops" δοκιμάστε το "Charmed Lives " απ'το "v Deep" ...Αν δεν έχετε κανέναν απ'τους παραπάνω δίσκους , ξεχάστε την παραπάνω συνταγή ,χορτάστε με l'artigiano, αγοράστε το καινούργιο βιβλίο της Βέφας ...και μην ξαναμπείτε ΠΟΤΕ σ'αυτό το άθλιο Blog...!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου