Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Eighth Wonder - I'm Not Scared
O  Jamie κι η εντελώς "άβγαλτη" αλλά πανέμορφη αδερφή του, Patsy (ναι...αυτή του Lethal Weapon 2) ήταν οι Eighth Wonder.
To "Ι'm Not Scared " , σύνθεση των Tennant/Lowe ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία τους, απ'το ένα και μοναδικό album τους που κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο , με τίτλο "Fearless", το 1988.
Η "αβάσταχτη ελαφρότητα" της Pet-Pop αβίαστης τεχνικής και ο γοητευτικά αφελής , σχεδόν παιδικός τρόπος με τον οποίο τραγουδάει η Patsy , συγκροτούν τους δύο βασικούς πυλώνες του single.
Ήθελα εδώ και πολλούς μήνες να post-άρω το συγκεκριμένο τραγούδι , όχι τόσο σαν event ή ανακάλυψη , αλλά περισσότερο σαν statement.
Θυμάμαι την πρώτη φορά που το άκουσα στο αυτοκίνητο , πριν από καμιά δεκαριά μήνες , με τα πίσω καθίσματα τίγκα σε μικρά γλαστράκια από βασιλικό,ρίγανη,δεντρολίβανο και θυμάρι.
Αν και απ'τα συγκεκριμένα μυρωδικά δεν έχει μείνει τίποτα πλέον (ξεράθηκαν όλα απ'τις μεγάλες ζέστες του καλοκαιριού και το μη τακτικό πότισμα που επέβαλαν οι γονείς μου εν τη απουσία μου...) , θα ξαναδοκιμάσω γιατί μου άρεσε πολύ.
Η ρουτίνα δεν είναι απαραίτητα κακή ,όταν  μετουσιώνεται σε αξιαγάπητο έθιμο, με πολύ feeling και με τα κατάλληλα twists να σιγοντάρουν από κοντά.
Ο φόβος είναι συναίσθημα απαράδεκτο , αν και κάποιες φορές σε κρατάει ζωντανό και τα σπαστά αγγλικά έχουν τεράστιο ενδιαφέρον γιατί αν και κουραστικά σε προκαλούν να οξύνεις περισσότερο κάποιες απ'τις αισθήσεις που μέχρι πριν αγνοούσες.
Κάτι σαν τα γαλλικά που ακούγονται προς το τέλος   του "I'm Not Scared" και που εν πολλοίς  θυμίζουν τα τελευταία σπασμωδικά χτυπήματα της ουράς ενός φιδιού που πνέει τα λοίσθια , αλλά αρνείται πεισματικά  να το παραδεχτεί.
J'ai pas peur !